Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bred topp i Svanstedts stall

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Om en månad avgörs världens största travlopp för treåringar. I år har Åke Svanstedt en bredare topp än någonsin.

Publicerad:

– Jag hoppas kunna starta fyra-fem stycken i Hambletonian. Back of the Neck, Moon Bridge, Third Shift, King Alphonso och Gangster Hanover. Men det är kort tid kvar eftersom vi inte har fått tävla förrän i juni. Några storlopp är strukna eller framflyttade och man har inte kunnat förbereda hambohästarna som planerat, men det gäller ju för samtliga, säger Åke Svanstedt.

De flesta av hans hästar ska genrepa i Reynolds Memorial 11 juli och Stanley Dancer 18 juli på The Meadowlands. Svanstedt säger följande om sin kvintett:

Back of the Neck (Ready Cash–Big Barb–Andover Hall) 
– Han kom in i träning i november i fjol och har känts bra hela vintern. Absolut rätt sorts ”Ready Cash:are”. Efter två bra kval på 1.10,7 årsdebuterade han på Meadowlands på ett väldigt bra sätt. Han gick i spets, travade sista 400 under 1.05, men fick ge sig med ett huvud mot den som liftat i rygg. Han är tungt tränad och ännu inte på topp , en har två lopp inplanerade i Reynolds 11 juli och Stanley Dancer veckan efter. Sedan är det två veckor till Hambot. En spännande häst med hög kapacitet.

Gangster Hanover (Father Patrick–Global Desire-Yankee Glide) 
– Han vann på 1.10,0 i fjol som tvååring i Lexington och har mycket hög kapacitet. Tyvärr blev han sjuk i våras och missade mycket träning. Han hade bara fått ett riktigt träningsjobb innan kvalet i lördags, men kom ändå i mål som tvåa på 1.10,4, utan att jag begärde allt av honom. Jag hoppas att han tar kvalet på rätt sätt och även han startar den 11 juli och 18 juli på Meadowlands. Det blir en kamp mot tiden för att få honom klar.

Moon Bride (E L Titan–Classic Belle–Classic Photo) 
– En fin hingst som vann final i Ontario Sire Stakes i Kanada i fjol och som alltid gör sitt bästa. Har tränats hela vintern med sikte mot Hambot. Han var oplacerad i lördags, men hamnade illa till och trots 26,3 sista quartern kunde han inte ta så mycket i ett lopp som gick väldigt fort. Det blir ett eller två lopp till för honom innan Hambot.

Third Shift (Chapter Seven-Overnight Command–C.R.Commando) 
– Han vann finalen i New York Sire Stakes i fjol och var sedan sexa i Breeders Crown. En fin travare som har tränat fint i viner. Efter ett bra kval vann han Sire Stakes i Vernon förra veckan. Motståndet var i och för sig rätt klent, men han vann lätt med krafter kvar. Han har ett liknande lopp i Vernon inom kort, sedan får han starta i Stanley Dancer innan det är dags för Hambot.

King Alphonso (Muscle Hill–Amour Heiress–Cantab Hall) 
– Han gick 1.10 i Lexington i fjol och har visat bra styrka. Han är tungt tränad i vinter, men har ännu inte fått upp den rätta farten. I lördags blev han femma och avslutade godkänt, men jag hoppas att han får bättre fart på benen framöver. Han måste ner på 1.26 sista quartern för att räcka i Hambot. Han får också starta två gånger i juli.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS