Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Breeders Crown tillbaka på Meadowlands

Foto: Elin Gustafsson
Nancy Takter-tränade Tactical Approach vann i år bland annat Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker på Hoosier Park. Foto: Elin Gustafsson

Breeders Crown återvänder nästa år till Meadowlands och de tolv loppen avgörs den 25 och 26 oktober.

Publicerad:

Breeders Crown i Nordamerika har körts allt sedan 1984, då Jan Nordin bland annat vann klassen för treåriga hingstar och valacker med Baltic Speed. Första gången som BC-loppen avgjordes på Meadowlands var 2003. Därefter har banan i East Rutherford, New Jersey arrangerat ytterligare sex gånger, senast alltså 2021. I fjol var blickarna riktade mot Mohawk Raceway i Toronto och i år var det på Hoosier Park som BC-vinnarna korades.

– Det är en underdrift att säga att vi är nöjda med att ha Breeders Crown tillbaka på The Meadowlands. Vi anser att vårt löpningsprogram är oöverträffat som det är just nu, men med BC-loppen som tillägg blir det nu något ännu mera speciellt, säger Meadowlands general manager Jason Settlemoir i ett pressmeddelande.

De totala prispengarna i Breeders Crown 2024 är uppskattade till sju miljoner dollar. Om det behövs kommer försök att avgöras en vecka innan finalerna den 25 och 26 oktober.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.