Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Captain Corey till Pocono Downs

Foto: LISA PHOTO
Captain Corey. Foto: LISA PHOTO

Poängen räckte inte till finalen av Pennsylvania Sire Stakes för treåriga hingstar och valacker.
Därför blir det consolation för Captain Corey på lördag.
Loppet körs på Pocono Downs där hans tränare Åke Svanstedt vann dubbelt i går.

Publicerad:

Captain Corey vann ett försök i löpningsserien och slutade sjua i ett annat. Det räckte bara till den första reservplatsen i lördagens final som har 253.000 dollar i samlad prissumma. I consolation, där Captain Corey lottats till innerspåret, får vinnaren 25.000 dollar.

Med i finalfältet är tre andra hästar från Åke Svanstedts stall: Johan Palema, Capstone och Delayed Hanover. Så även Marcus Melanders In Range samt Ethan T Hanover som tränas av Per Engblom.

Samma dag körs också finalen för ston. Där har Åke Svanstedt (Flawless Country) och Lucas Wallin (Mazzarati) varsin häst. Här är startlistorna till tävlingarna.

Svenska segrar under måndagen

Värdbana är alltså Pocono Downs som hade tävlingar även på måndagen. Svanstedt tog ut tre hästar och vann med två av dem – de tvååriga stona El Kismet (e. Walner) och Mighty Angel (e. Wishing Stone). Båda belönades med 5.400 dollar.

På The Red Mile blev det segrar för Per Engbloms treåriga sto Sel’s Choice (e. Muscle Hill) och norskfödde Vainqueur RP (e. Infinitif) som ägs av Nancy Takter. 3.350 respektive 3.600 dollar var förstaprisen i deras fall. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.