Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelchans för Nancy Takter

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Karl vid sin debutseger på Meadowlands. Precis som stallkamraten Tactical Approach är han en son till Tactical Landing. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Nancy Takter har två favoriter i söndagens finaler av Kentucky Sire Stakes Championship Series. Dels hambovinnaren Tactical Approach, dels obesegrade Karl som är den snabbaste tvååringen i världen i år.

Publicerad:

Tactical Approach har under de senaste veckorna tagit två försökssegrar och en andraplats i löpningsserien. Nu återvänder han till The Red Mile för helgens final för treåriga hingstar och valacker. 200.000 dollar väntar till vinnaren.

Nancy Takters häst körs av Scott Zeron och startar från spår två bakom bilen. För motståndet står bland andra Åke Svanstedt och Khaosan Road samt Brodeur från Anette Lorentzons stall. Dessutom har bröderna Marcus och Mattias Melander två hästar i loppet: Kilmister och Dire Straits.

Kusken: Inte sett botten än

I finalen för tvååriga hingstar och valacker är Karl storfavorit. Tre starter in i karriären vet han fortfarande inte hur det känns att förlora. Han är dessutom snabbast i kullen med tiden 1.09,7a/1609 meter.

– Han har vunnit enkelt och med krafter kvar. Någon gång når vi botten men vi har inte varit där än, säger Yannick Gingras, som kör hästen åt Takter, i en intervju med US Trotting.

I samma lopp startar Marcus Melanders svenskfödde Longfellow medan Jenny Melander har Going Green och Lucas Wallin tar ut Duke of Walner.

De svenska tränarna i USA har även flera hästar med i stofinalerna. Där sticker treåriga Special Way ut. Åke Svanstedts stjärna jagar sin tolfte raka seger.

Du hittar samtliga startlistor här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.