Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etonnant och Ecurie D. klara för VM-loppet

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Ecurie D. i Elitloppet år 2021. Nu tränas han av Åke Svanstedt och ska den 15 oktober försöka bli världsmästare på Yonkers Raceway. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

De två första hästarna är klara för VM-loppet på Yonkers. Det rör sig om elitloppsvinnaren Etonnant och Åke Svanstedts stjärna Ecurie D. Dessutom kan en spännande joker komma att representera USA i loppet.

Publicerad:

Tio hästar får plats i loppet som avgörs på 800-metersbanan Yonkers Raceway den 15 oktober. Loppet har haft ett två år långt uppehåll på grund av Coronapandemin.

Harness Link rapporterar om att Etonnant och Ecurie D. är klara för loppet. Den förstnämnda representerar Frankrike medan Ecurie D. försvarar de danska färgerna då han är danskregistrerad. 

Det återstår att se vilka hästar som kommer från Sverige och Norge. Kretsen kring San Moteur fick en förfrågan men har tackat nej till att medverka. 

För Trav och Galopp Nytt har Moni Vikings ägare Jan Lyng berättat att VM-loppet kan vara ett möjligt mål. Hästen skulle då representera Norge.

Harness Link berättar också att det fyraåriga stoet Bella Bellini, fjolårets vinnare av Hambletonian Oaks är en het kandidat till att få representera USA i loppet.

VM-loppet, som egentligen heter Yonkers International har ett förstapris på 500.000 dollar. Det återuppstod 2015 efter ett 20 år långt uppehåll.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.