Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favorit i repris för Manchego?

Foto: VICKI WRIGHT
Manchego har tjänat närmare 2,9 miljoner dollar under sin fantastiska karriär och kliver över tre miljoner vid seger i Spirit of Massachusetts Trot på söndag. Här skiner sexåringen ikapp med sin tränare Nancy Takter. Foto: VICKI WRIGHT

I fjol vann Manchego storloppet Spirit of Massachusetts Trot på nytt världsrekord. På söndag är Nancy Takters järnlady tillbaka på Plainridge Park och nu är startlistan klar.

Publicerad:

När Manchego i fjol gästade Plainridge Park för deras största lopp, Spirit of Massachusetts Trot med 125.000 dollar i förstapris, satte hon inte bara nytt banrekord alla kategorier. Tiden 1.08,1a/1609 meter var även en rekordsänkning av hennes tidigare världsrekord för ston satt på tusenmetersbana med fyra tiondelar.

Till årets upplaga, den fjärde i ordningen av storloppet, var Muscle Hill-dottern inte med på den ursprungliga listan av berättigade starthästar, men kretsen kring sexåringen köpte in sig för 20.000 dollar. En investering som lär ge snabb återbäring.

Sex hästar startar i sprinterloppet och Manchego med Dexter Dunn i sulkyn ställs mot bland annat 2019 års vinnare av Hambletonian, Forbidden Trade, och toppstoet Crystal Fashion.

Startlistan ser ut enligt följande:
(häst-tränare)
1. Forbidden Trade – Luc Blais
2. Crystal Fashion – Jim Campbell
3. Mississippi Storm – Tom Fanning
4. Lindy The Great – Julie Miller
5. Manchego – Nancy Takter
6. Eurobond – Christen Pantaleano

Hambogenrep på Meadowlands

På lördag väntar fina lopp på Meadowlands och flera treåringar finputsar formen inför uttagningarna till Hambletonian Stakes och Oaks lördagen den 31 juli. För andra handlar det om att visa att de faktiskt hör hemma i hambot. Bara startanmälan till Hambletonian Stakes kostar 15.000 dollar och för Oaks ligger summan på 7.500 dollar.

Två divisioner inom Arthur Tompkins Memorial för hingstar och valacker respektive två divisioner för stona står på agendan. Den samlade prissumman i varje lopp ligger på närmare 50.000 dollar.

I den första divisionen för hingstarna återfinns Åke Svanstedts duo Ambassador Hanover och Mon Amour, Nancy Takters Locatelli och Jonas Czernysons Camden Hills. Många kommer nog också att hålla ett extra öga på Julie Millers Venerate som galopperade bort sig senast.

I den andra divisionen har selar Takter ut duon Really Fast och Spy Booth, Svanstedt har Calle Palema till start och Per Engblom Colonial As It.

I den första stoavdelningen syns Wet My Whistle för Svanstedt, Adirondack för Takter, Goodgollymissmolly för Czernyson och May Karp för Lucas Wallin.

I den andra stoupppgörelsen startar Aunt Irene för Takter, Dutiful för Czernyson, Material Girl för Wallin och Presto för Åke Svanstedt. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.