Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gimpanzee spurtade strålande

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Gimpanzee tog sin andra raka seger för året på Meadowlands. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Han var aktuell för Elitloppet i år, men får nu nöja sig med att rada upp fyraåringssegrar i USA.

Publicerad:

Marcus Melander-tränade Gimpanzee (e. Chapter Seven) imponerade stort under lördagen på Meadowlands när han vann från omöjlig position. Från spår åtta bakom bilen hamnade hästen långt ner i kön och det var mil fram till ledande Chin Chin Hall när hästarna kom in på upploppet. För Brian Sears spurtade dock Gimpanzee sylvasst och hann fram till segern på vassa 1.08,6a/1609 meter. Det handlade om andra raka segern för året i Graduate Series för fyraåringar och förstapriset var 25.000 dollar.

Nancy Takter ordnade en dubbelseger som tränare på Meadowlands. Hennes treåriga sto Sorella (e. Muscle Hill) spurtade till knapp vinst för Yannick Gingras på 1.09,3a/1609 meter. Här var förstapriset 12.500 dollar. Takters treårige passgångare Tall Dark Stranger (e. Bettor's Delight) vann också ett lopp med 9.375 dollar i förstapris.

Jenny Melander hade en vinnare i fyraårige Bully Boy (e. Jailhouse Jesse) på Pocono Downs, som från ledningen tjänade 5.600 dollar.

Det var gott om svensktränade hästar på Meadowlands i lördagens 17 kvallopp (!). Bland annat kvalade Åke Svanstedt Betting Gangster som tvåa på 1.12,1a/1609 meter. Lördagens snabbaste kvalvinnare var Svanstedts treåring El Ideal (e. Muscle Hill) på 1.10,1a/1609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.