Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karl kvalade på 1.09-tid i USA

Foto: Elin Gustafsson
Nancy Takter-tränade treåringen Karl kvalade i dag på en 1.09-tid på Meadowlands. Foto: Elin Gustafsson

Årets snabbaste treåring hittills i Sverige har noterat 1.13,8. Tidigare i dag kvalade Nancy Takters treåring Karl på 1.09,7a/1609 meter!

Publicerad:

Det finns kvallopp och så finns det kvallopp. Förra året blev Karl (e. Tactical Landing) utsedd till Årets Tvååring bland varmbloden i USA och han tycks ha övervintrat väl. Efter tidig ledning dundrade han runt milebanan Meadowlands i dag på 1.09,7a/1609 meter för Yannick Gingras. Så det går nog att starta inom kort...

Nancy hade även två kvalvinnande passgångare medan Åke Svanstedt var först i mål med tre treåriga travare. Snabbast här var Volcanic Blue Chip (e. Walner)  på 1.12,3a/1609 meter. Marcus Melanders bidrag till kvalvinnande svenskar var treåriga hingsten Wild Ticket (e. Chapter Seven) som ”vann” på 1.11,3a/1609 meter för Mattias Melander.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.