Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart för Breeders Crown i Indiana

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Atlanta vid Hambletoniansegern 2018. Nästa helg möter hon hingstarna i Breeders Crown. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

82 travare anmäldes till Breeders Crown på andra sidan Atlanten. Finalerna körs på Hoosier Park nästa vecka och i helgen är det uttagningslopp på samma bana.

Publicerad:

Kvalen börjar på fredagen med de tvååriga hingstarna och valackerna. Fjorton hästar gör upp om tio finalplatser och en av dem är obesegrad: Captain Corey från Åke Svanstedts stall. Svanstedt tränar tre deltagare, så även Marcus Melander.

Samma dag körs också uttagningarna för två- och treåriga ston med gott om blågula inslag. Du hittar startlistorna här.

De treåriga hingstarna och valackerna kvalar på lördagen. I den klassen står de svenska tränarna för tio av sjutton deltagare. 

Däremot blir det inga uttagningslopp för de äldre. Åtta märrar går direkt till final i stoavdelningen och tio hästar i den öppna klassen – däribland Atlanta som gör ett försök med att sätta grabbarna på plats i Breeders Crown. Det har bara tre ston lyckats med tidigare: C.R.Kay Suzie, Moni Maker och Hannelore Hanover

För motståndet står bland andra Gimpanzee som värmer upp med ett lopp på Hoosier Park på lördag. Där startar även Manchego som sedan ska ut i stofinalen. Lördagens startlistor hittar du här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.