Sveriges ledande travtidning
ANNONS

M-M’s Dream vann Hambletonian Maturity

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
M-M’s Dream vinner Hambletonian Maturity före Jiggy Jog. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Jiggy Jog jagade nionde raka segern i lördagens Hambletonian Maturity. Hon stred tappert från ledningen men fick se sig besegrad av M-M’s Dream som med knapp marginal var först över linjen.

Publicerad:

Loppet var öppet för alla fyraåringar och hade ett förstapris på drygt 200.000 dollar. Jiggy Jog startade som favorit och hade några längders ledning i mitten av upploppet. M-M’s Dream (e. Swan For All) närmade sig dock hastigt den sista biten och hann fram till seger. Trea blev Raised by Lindy.

Tiden blev 1.08,8a/1810 meter. David Miller körde och Ron Burke tränar vinnaren. Detta var stoets fjärde seger på sex starter under 2023. Totalt har hon vunnit 22 lopp på 27 försök och tjänat över en miljon dollar. 

– Det här är en speciell häst. Vi är väldigt glada, du får inte sådana här hästar speciellt ofta, säger Ron Burke i vinnarcirkeln.

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Oh Well tar första årssegern i Stanley Dancer Memorial. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Trots nederlaget i det största loppet kom det att bli tre svenska segrar på Meadowlands. I Stanley Dancer Memorial för treåriga hingstar och valacker segrade Marcus Melander-tränade Oh Well (e. Muscle Hill).

Från ledningen vann han säkert före Åke Svanstedts Kierkegaard K. Vinnaren kom hem på 1.09,2a/1609 meter med Tim Tetrick i sulkyn.

– Jag har kört med öppet huvudlag under året men i dag var det dags att sätta på ett stängt. Det är en lång säsong och jag har inte velat dra alla växlar direkt. Jag matchar honom för att vara på topp till Hambletonian och så här långt känns det bra. Mina hästar har ofta varit formtoppade lite för tidigt men det känns som att han ligger bra i tiden, säger Marcus Melander i vinnarcirkeln.

Detta var Oh Wells första årsseger och förstapriset var nästan 70.000 dollar.

Dubbelt svenskt i Del Miller Memorial

Marcus Melander vann även med treåriga Heaven Hanover (e. Father Patrick) i Del Miller Memorial för treåriga ston. Via en stark spurt vann han loppet på 1.09,4a/1609 meter med Tim Tetrick i sulkyn. Förstapriset var 52.625 dollar. Åke Svanstedts stjärnskott Bond ledde länge men slutade trea.

Ytterligare ett lopp i Del Miller Memorial kördes och här segrade Anette Lorentzon-tränade Quick Stop (e. Tactical Landing). Tre hästar gjorde upp om segern och hon  höll huvudet först. Återigen var det Tim Tetrick som skötte tömmarna. Även här var förstapriset 52.625 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.