Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Manchego slog till på nytt världsrekord

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Världsrekordhästen Manchego vid ett tidigare tillfälle. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

När storloppet Spirit of Massachusetts Trot avgjordes på Plainridge Park nöjde sig inte Manchego med att vinna i läcker stil. Nancy Takters femåriga sto passade även på att slå sitt tidigare världsrekord för ston på tusenmetersbana och dundrade in på 1.08,1a/1609 meter!

Publicerad:

Manchego (e. Muscle Hill) fick ge sig mot Atlanta i A.J.Cutler Memorial tidigare i juli, men när toppstona ställdes mot varandra igen i Spirit of Massachusetts Trot tog Nancy Takters stjärna en gruvlig revansch. 

I en visslande öppning skickades Manchego till täten av Dexter Dunn och ekipaget fick Atlanta och Yannick Gingras i rygg. Tempot var stenhårt under vägen och med 200 meter till mål satte Gingras in attacken från vinnarhålet med Atlanta. Någon duell blev det dock aldrig tal om. När Atlanta attackerade svarade Manchego direkt och bara lättade undan sista biten till en enkel seger med drygt två längder. En mäktig uppvisning av femåringen, vilket också sluttiden vittnade om.

Manchego hade världsrekordet för ston på tusenmetersbana sedan tidigare och nu sänkte hon det med fyra tiondelar, till 1.08,1a/1609 meter. Dessutom var det nytt banrekord alla kategorier. Manchego är även världsrekordinnehavare för ston på milebana med tiden 1.07,7, noterat på Red Mile i fjol.

Segern var Manchegos 31:a i ordningen och belöningen på Plainridge Park var 125.000 dollar. Hon har nu sprungit in 2.342.705 dollar under sin fantastiska karriär. 

Ron Burkes Atlanta kom hem på 1.08,4 och trean Run Director på 1.08,7.

Det blev fler blågula framgångar under söndagen. På Tioga Downs tog Åke Svanstedts Ambassador Hanover (e. Chapter Seven) sin andra raka seger från debuten i New York Sire Stakes för tvååriga hingstar och valacker. Svanstedt körde till ledningen med löftet och över upploppet utmanades duon rejält av Sevenshadesofgrey som fått fritt från vinnarhålet, men Ambassador Hanover värjde sig på ett bra sätt och höll undan på 1.14,0a/1609 meter. Den samlade prissumman i loppet var 53.100 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.