Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nancy Takter plockar ut sin unghäststjärna

Foto: Elin Gustafsson
I fjol blev han utsedd till Årets tvååriga varmblod borta i USA. På lördag är det dags för kvallopp på Meadowlands för Nancy Takters unghäststjärna. Foto: Elin Gustafsson

Det är full fart på Meadowlands under lördagen. Förutom 14 vanliga lopp (13 för passgångare) bjuds det även på 18 kvallopp. I ett av dessa plockar Nancy Takter ut Karl – Årets tvååriga varmblod i USA förra året.

Publicerad:

Karl (e. Tactical Landing) gjorde inte många fel under sin debutsäsong i fjol. Eller vad sägs om nio segrar på tio starter och över en miljon dollar? Största segern kom i Breeders Crown och han fick rekordet 1.09,2a/1609 meter.

Förra årets tog Nancy Takter sin hittills största seger när Tactical Approach vann Hambletonian. I år är Karl en av hennes starkaste kort och resan börjar redan på lördag med ett kvallopp på Meadowlands. Hästen går ut i det åttonde kvalheatet och får Yannick Gingras i sulkyn.

Nancy Takter har sammanlagt åtta kvalhästar på lördag, precis som Lucas Wallin.  Åke Svanstedt är ännu värre med nio. Marcus Melander selar ut fem, bland annat fjolårets Arthur J. Cutler Memorial-vinnare Venerate (e. Love You), som också var med i VM-loppet på Yonkers (oplacerad).

Vi noterar också att det snart är dags för det första lite större treåringsloppet borta i USA. Dexter Cup avgörs traditionellt på Freehold Raceway, grannbanan för de flesta av de svenska tränarna. På grund av för få anmälda blir det dock inga försök till helgen utan åtta hästar gör istället upp i en direktfinal den 4 maj. De svenska färgerna försvaras av Marcus Melander-tränade Thinker Monkey (e. Chapter Seven) och Lucas Wallins  Inflation (e. Chapter Seven). Den samlade prissumman är drygt 130.000 dollar.

Här är startlistorna till lördagens kvallopp på Meadowlands.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.