Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per Engblom nådde 300 segrar

Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD
Per Engblom vann två segrar på Yonkers natten till fredagen. Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD

Natten till fredagen ordnade Per Engblom en dubbelseger på Yonkers. Det innebar seger nummer 300 och 301 för året.

Publicerad:

Den första segern togs med sjuårige Epos Östervang (e. Wishing Stone) som hittade till ledningen direkt för Jason Bartlett. Den positionen behöll ekipaget sedan hela vägen. Per Engbloms häst kom i mål på 1.12,0a/1609 meter och inkasserade 10.000 dollar. Det här var tränare Engbloms 300:e seger under 2023.

Han nöjde sig dock inte med en seger den här tävlingsdagen. Åttaårige Eurobond (e. Love You) ville inte vara sämre än sin stallkamrat och även här satt Jason Bartlett i sulkyn.

Eurobond tog över ledningen i utgången av andra sväng och därifrån höll han undan med minsta möjliga marginal på 1.11,8a/1609 meter. Han belönades med 11.000 dollar.

En seger som tränare ordnade även Åke Svanstedt. Detta sedan Daniel Dube styrt Incommunicado (e. Chapter Seven) till en överlägsen triumf. Femåringen inledde i rygg på ledaren för att sedan gå ut som förstahäst i andraspår halvvarvet från mål.

Incommunicado vann till sist överlägset på 1.11,2a/1609 meter, en seger som betalade 16.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.