Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska segrar på Red Mile

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Åke Svanstedt och Lucas Wallin tog varsin seger vid tisdagens tävlingar på The Red Mile. Svanstedt var dessutom tvåa i ett försök av Kentucky Sire Stakes ($80.000).

Publicerad:

Där vann Allegiant (e. Tactical Landing), som tränas av Vernon Beachy, på 1.09,9a/1609 meter.. Den snabbaste tiden av ett tvåårigt sto i år. Andraplatsen gick till Åke Svanstedt och Volcanic Blue Chip som var runt tre längder efter i mål.

Svanstedts seger kom i Commonwealth Series ($30.000) med ett annat tvåårigt sto. French Champagne (e. Muscle Hill) vann på 1.10,2 med 1.08,6 sista quartern. Det här var hennes fjärde start och hon vet fortfarande inte hur det känns att förlora.

Närmast bakom följde One World, som tränas av Lucas Wallin, samt vinnarens stallkamrat Pisco Sour.

Blågult även i Yonkers

Wallin vann sedan i Golden Rod Series ($15.000), också det för tvååriga ston. Hans Chartreuse (e. Greenshoe) tog första segern i tredje starten med Brian Sears i sulkyn. Klockan visade 1.11,1.

I samma var Per Engblom trea med Du Maurier. Engblom tävlade även på Yonkers Raceway i går där han vann tre lopp. Först med en passgångare, sedan med svenskfödda travarna Draco (e. Draco) och Global Believer (e. Donato Hanover).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.