Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tar Åke Svanstedt femte titeln i Arthur J Cutler Memorial?

Foto: TR BILD
Resolve busar i hagen inför sin andra seger i Arthur J Cutler Memorial 2017. Det året var loppet också kval till Elitloppet, där Resolve sedan slutade tvåa bakom Timoko. Foto: TR BILD

Ett av de större loppen för den högsta äldre klassen borta i USA är Arthur J Cutler Memorial. På lördag jagar Åke Svanstedt sin femte titel där och har bland annat med årsdebuterande Jiggy Jog.

Publicerad:

Det är Meadowlands som bjuder på den här godbiten och flera av hästarna hade kunnat vara tänkbara för Elitloppet. Åke Svanstedts duo Jiggy Jog (e. Walner) och Southwind Tyrion (e. Muscle Hill) fanns också med i Anders Malmrots elitloppslek under en period, men en tilltänkt flyglösning sprack. 

Nu kör Åke själv Southwind Tyrion i Arthur J Cutler Memorial, som precis som Breeders Crown-vinnaren Jiggy Jog årsdebuterar. Dexter Dunn får chansen bakom Jiggy Jog medan Tim Tetrick kör Åke Svanstedts tredje bidrag i loppet – Asteroid (e. Creatine). Åke Svanstedt har vunnit loppet fyra gånger tidigare med i tur och ordning Sebastian K. (2014), Resolve (2016 och 2017) och Ecurie D. (2022).

Marcus Melander mönstrar en duo, nämligen Venerate (e. Love You) och Periculum (e. Muscle Hill).  Den förstnämnde är titelförsvarare och inledde det här året med en tredjeplats. Periculum vann ett ”vanligt” lopp i sin årsdebut. Arthur J Cutler Memorial avgörs över 1609 meter och med ett förstapris på drygt 70.000 dollar.

Det kryllar också av fina treåringar under lördagen på Meadowlands. I försök till New Jersey Sire Stakes gör bland annat Nancy Takters stjärna Karl (e. Tactical Landing) sin andra start för året. Den första slutade med seger och hästen ståtar med elva vinster på tolv starter.

Här är alla startlistor till lördagens tävlingar på Meadowlands.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.