Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Triple Crown-vinnaren slutar

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Marion Marauder inför VM-loppet i Yonkers 2018. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Karriären är över för en av Nordamerikas vinstrikaste travare genom tiderna. Marion Marauder pensioneras på veterinärernas inrådan.
– Vi tog hjälp av några av de bästa och har nu accepterat att han inte kan tävla på elitnivå längre, säger tränaren Mike Keeling till Trot Insider.

Publicerad:

2016 blev Marion Marauder (e. Muscle Hill) den nionde hästen att vinna amerikanska Triple Crown – det vill säga Hambletonian, Yonkers Trot och Kentucky Futurity. Tanken var att han skulle stallas upp som avelshingst året därpå, men fertilitetsproblem satte stopp för de planerna.

I stället tävlade Marion Marauder vidare i Paula Wellwoods och Mike Keelings regi. När hästen nu slutar vid sju års ålder gör han det med rekordet 1.08,6 och efter nästan 3,4 miljoner intjänade dollar på nordamerikansk mark. Den senare siffran är det bara fem travare som slår: Bee A Magician, Market Share, Magician, Arch Madness och Mr Muscleman.

Marion Marauder gjorde sju starter i år och vann två av dem. Maple Leaf Trot den 5 september blev hans sista lopp i karriären och nu väntar ett liv som pensionär.

– Vi undersökte om det var möjligt att ta honom till avel, men tyvärr har fertiliteten blivit sämre med åren, säger Mike Keeling till Trot Insider.

– Det är inte utan känslor som vi meddelar att han slutar, men vi är så stolta och tacksamma över allt som han har uträttat.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.