Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Veckans siffra: 1

Foto: TR BILD
Nuncio och Stefan Melander. Foto: TR BILD

En vinnare på banan och nu även som avelshingst. Nuncios första startande avkomma var överlägsen i sin tävlingsdebut i Lebanon den 29 maj.

Publicerad:

Hingsten Joygo och hans tränare Roger Hammer vann ett av tävlingsdagens fem lopp för tvååriga travare. Segermarginalen skrevs till drygt 17 längder och klockan visade 1.21,6a/1609 meter på 800-metersbanan i Kentucky.

Joygo är uppfödd av Courant och såldes för 12 000 dollar på The Black Book-auktionen förra året. Hans mamma Eleventeen är efter RC Royalty.

Nuncios första kull innehåller 15 amerikanska tvååringar, men han har även svenskfödda avkommor i USA. Två av dem – Letsdoit och Theresnolimit – kvalade under lördagens babyrace på The Meadowlands. Båda tränas av Marcus Melander och kommer från Stall TZ:s uppfödning.

Här i Sverige fick Nuncio omkring 100 avkommor såväl 2019 som 2020 och en ny stor kull är att vänta även i år. Han betäckte 111 ston under fjolåret – sjunde flest i landet efter Googoo Gaagaa, Maharajah, Readly Express, S.J.’s Caviar, Propulsion och Hard Livin.

Om någon av sönerna och dötterna når pappas höjder står skrivet i stjärnorna. Det är i alla fall en lång väg att vandra. Nuncio vann 42 av 63 lopp och tjänade 28 810 230 kronor. År 2016 var han obesegrad genom elva starter och segrade i fem miljonlopp: Elitloppet, Oslo Grand Prix, Jubileumspokalen, Sundsvall Open Trot samt finalen av UET Trotting Masters.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.