Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag kör mitt sämsta lopp"

Foto: Thomas Blomqvist
Hambletonian slutade i galopp för Six Pack och Åke Svanstedt. Foto: Thomas Blomqvist

Galopp i en tilltrasslad situation på upploppet. Favoriten Six Pack försvann redan i försöket till Hambletonian och efteråt var körande Åke Svanstedt förstås allt annat än nöjd.

Publicerad:

Svenskens bekymmer inleddes när You Know You Do tröttnade helt framför Six Pack i slutkurvan. Hambofavoriten drogs då bakåt i fältet och tappade mängder av längder på täthästarna. 

För att hinna i kapp till en finalplats körde Svanstedt invändigt, men bara för att på nytt hamna i ett trött rygg. Denna gång i form av Classichap och två ihopkrokade sulkyer senare slutade Six Packs hambletonianäventyr i galopp.
– Jag kör mitt sämsta lopp. Det hände för mycket. Yannick Gingras (You Know You Do) tvärstannade i sista sväng. Den har ju varit bra. Sen ledde Trond Smedshammer (Classichap) med massor av längder och tvärstannade, säger Åke Svanstedt och fortsätter:
– Jag var tvungen att chansa invändigt, men eftersom Six Pack är så stor såg jag inte att den framför tvärstannade så jag krokade i hans vagn. Annars hade jag kört utanför bangränsen och blivit diskad. Jag är så besviken.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.