Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskarna dominerar i försöken till Hambletonian och Oaks

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Marcus Melander-tränade Oh Well är favorit inför Hambletonian. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

På lördag är det dags för kvallopp till såväl Hambletonian som Habletonian Oaks på Meadowlands. Det kryllar som vanligt av svensktränade hästar, närmare bestämt 17 av de 36 försökshästarna.

Publicerad:

Det handlar om två försök i både Hambletonian och Hambletonian Oaks. Tio hästar går till final, fem från respektive heat. I första hamboförsöket är tre av de tio startande svensktränade. Marcus Melander har med Kilmister (e. Chapter Seven) och Oh Well (e. Muscle Hill) – ettan och tvåan från fjolårets Peter Haughton Memorial. I Ken Warkentins sista ranking inför Hambletonian (Road to the Hambletonian) toppar dock Oh Well med Kilmister på sjätteplats. Åke Svanstedt mönstrar Knutsson Trottings Kierkegaard K (e. Chapter Seven) i första försöket – trea i Ken Warkentins ranking.

I andra försöket är hela fem av de tio hästarna svensktränade. Marcus Melander startar duon Crown (e. Chapter Seven) och Air Power (Muscle Hill) – den sistnämnde tvåa i Ken Warkentins ranking. Åke Svanstedt har med Up Your Deo (e. Walner, rankingfyra), som vunnit trea av fyra lopp. Jenny Melander startar One Hundred Poof (e. Muscle Hill) medan Nancy Takters hopp står till Tactical Approach (e. Tactical Landing, rankingåtta). Förstapriset i de två försöken är 50.000 dollar.

I Hambletonian Oaks är hela nio av de 16 försökshästarna svensktränade. Åke Svanstedt är värst med fyra startande, men Marcus Melander har den vinstrikaste av samtliga så här långt i Secret Volo (e. Walner) och sammanlagt tre till start. Även Nancy Takter och Anette Lorentzon kommer med var sin häst. Förstapriset i försöken är 20.000 dollar.

Här är alla startlistorna till lördagens försökslopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.