Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Atlanta kvar på tronen

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Atlanta inför segern i Hambletonian. På söndagen lade honom även Kentucky Filly Futurity till meritlistan. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Plunge Blue Chip vann försöket, men i finalen var Atlanta överlägsen. Hambletonianvinnaren spårade runt om i Kentucky Filly Futurity på söndagen.

Publicerad:

Plunge Blue Chip, Manchego och Atlanta hamnade samtliga i samma försök och det gick undan när de tre kulltopparna värmde upp inför finalen. Jimmy Takters Manchego var i ledning vid upploppets början, men slogs lätt av när Scott Zeron styrde ut Atlanta från ledarryggen. 

Ännu fortare kom dock Plunge Blue Chip (e. Muscle Mass) ett spår längre ut i banan. Åke Svanstedts sto tog sig förbi Atlanta kort före mål och vann på 1.08,2a/1.609 meter – en tangering av hennes eget världsrekord från i somras.

Manchego kom i mål som trea, sju längder bakom tätduon, och ströks sedan från finalen. En final som inte bjöd på någon större dramatik. Tränaren Rick Zeron lät Atlanta trava barfota och på den balansen kunde ingen hota årets vinnare av Hambletonian. 

Atlanta (e. Chapter Seven) vann från ledningen på 1.09,1 medan Plunge Blue Chip var sist i mål efter han ha stannat i sista sväng. Finalsegern i Kentucky Filly Futurity var värd 112.000 dollar för Atlanta som är uppfödd av Stefan Balazsi.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.