Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkel seger för International Moni

Foto: Mia Törnberg/Travronden
International Moni tog enkelt hand om segern i det första försöket till Kentucky Futurity. Här från en tidigare start i karriären. Foto: Mia Törnberg/Travronden

Det blev en planenlig seger i försöket till Kentucky Futurity för Frank Antonaccis International Moni på The Red Mile. Scott Zeron körde hästen till spets i sista sväng och vann sedan bekvämt.

Publicerad:

1.10,7a/1609 meter blev segertiden för International Moni (e. Love You) i uttagningsloppet till Kentucky Futurity. Inledningsvis var ekipaget med som fyra, men mitt i loppet avancerade Scott Zeron snabbt framåt via andraspår och i sista sväng kunde man också överta kommandot. Väl där var det inte mycket till diskussion. International Moni lämnade konkurrenterna över upploppet till en säker seger.

Av de blågula ekipagen blev det även final för Jimmy Takters King On The Hill i och med dennes fjärdeplats. Missade finalen gjorde dock Marcus Melanders Long Tom som galopperade på upploppet och Åke Svanstedts Hambletonianvinnare Perfect Spirit som också slutade i det slagna fältet.

Vidare till final från försök ett: International Moni, Snowstorm Hanover, Bill's Man, King On The Hill, Di Oggi.

Det andra uttagningsloppet gick till Ron Burke-tränade What The Hill (e. Muscle Hill) som satte nosen först i en tät slutstrid. David Miller satt i segersulkyn och lotsade treåringen till seger på 1.10,6a/1609 meter. Ekipaget övertog ledningen efter drygt 400 meter, men släppte kommandot kort senare när Devious Man ställde frågan mitt i loppet. Luckan kom dock in på upploppet och avslutningen var av bästa märke.

What The Hill var först över linjen i Hambletonian i början av augusti, men diskvalificerades kort efter målgång.

Tvåa slutade Frank Antonacci-tränade Lindy Tre Great medan Åke Svanstedt blev trea med sin Yes Mickey. Marcus Melander-tränade Enterprise fanns med i det här försöket, men slutade sexa och missade därmed finalen.

Vidare till final från försök två: What The Hill, Lindy The Great, Yes Mickey, Devious Man, Dover Dan.

Följande hästar gör upp i finalen med 420.000 dollar i samlad prissumma:
Häst–Tränare
1. International Moni–Frank Antonacci
2. What The Hill–Ron Burke
3. Snowstorm Hanover–Ron Burke
4. Lindy The Great–Frank Antonacci
5. Yes Mickey–Åke Svanstedt
6. Bill's Man–John Butenschoen
7. King On The Hill–Jimmy Takter
8. Devious Man–Julie Miller
9. Dover Dan–John Butenschoen
10. Di Oggi–Archie Kohr

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.