Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Greenshoe lekte hem segern i Kentucky Futurity

Foto: Adam Ström/StallTZ.se
Foto: Adam Ström/StallTZ.se

Söndagens Kentucky Futurity bjöd på en ny uppvisning av Greenshoe. Marcus Melanders häst bollade med kullkamraterna – men hade inte vädret på sin sida.

Publicerad:

Innan tävlingsdagens höjdpunkt drog regnet nämligen in över The Red Mile. Spekulationerna om att Homicide Hunters absoluta världsrekord var i fara tystnade således och mycket riktigt blev inte Kentucky Futurity den fartfest som många hade hoppats på.

Publiken fick dock se Greenshoe (e. Father Patrick) i ännu en spektakulär föreställning. Storfavoriten svepte fältet på bortre långsidan och sedan gick han inte att stoppa den här gången heller.

Greenshoe travade undan till en bergsäker seger före Nancy Johanssons Don't Let'em som spurtade strålande till andraplatsen. Segertiden skrevs till 1.09,1.
– Jag var väldigt nöjd med honom. Han har en fart som ingen annan häst kan matcha, sade segerkusken Brian Sears i vinnarcirkeln.

Tränaren Marcus Melander var också belåten och siktar nu mot Kanada härnäst.
– Jag är otroligt stolt över honom. Nu väntar Breeders Crown och jag hoppas att han sköter sig lika bra som han har gjort hela det här året.

Greenshoe ägs av Lasse Granqvist, Hasse Backe, Morten Langli och Anders Ström och dessa kunde glädja sig åt en segercheck på hela 225.000 dollar. Den sistnämnde deläger även Gimpanzee som var trea i mål samt sjuan Green Manalishi som inte trivdes på söndagens underlag.
– Vi har mest matchat hästarna på varsitt håll, men i dag möttes de och då kunde alla se vem som är bäst, sade Ström efteråt.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.