Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nancy Takter inför Kentucky Futurity med Tactical Approach

LEXINGTON. Under söndagen avgörs storloppet Kentucky Futurity på Red Mile. Där plockar Nancy Takter ut Hambovinnaren Tactical Approach – på lördagen förberedde hingsten sig med en joggingrunda på banan.

Publicerad:

225.000 dollar väntar vinnaren i Kentucky Futurity som körs som söndagens sista lopp på Red Mile. I startfältet som består av elva hästar inleder Nancy Takters Tactical Approach (e. Tactical Landing) från spår sju.

– Det är bra med honom, vädret har skiftat de två sista dagarna och det är svalare nu. Det är bara att hoppas att alla hästar håller sig friska, när man går runt här på stallbacken hör man hur hästar runt omkring hostar lite grann. Det kommer med väderskiftet, säger Nancy Takter dagen innan start.

Dagen före start förbereder Takter sin häst med en tre varv lång joggingtur inne på banan.

– Han kommer att göra ett bra lopp igen, det gör han alltid. Sedan är utgångsläget som det är. Jag gillar inte när det är bakspår utan jag tycker att de borde plocka bort det i Stakesloppen. Alla hästar borde ha nosen på vingen för som det är nu är platsen i rygg på ledaren upptagen direkt. Jag förstår inte varför det behöver vara elva hästar i den här typen av lopp.

Vad tror du om era chanser?

– Det är ett jämnt lopp. Jag tycker att jag har en komplett häst. Det är många snabba med, exempelvis Air Power och Oh Well och sedan avslutar French Wine alltid bra. Det kommer att bli ett tufft lopp. Scott Zeron får lösa en perfekt styrning igen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.