Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snowstorm Hanover i rafflande avslutning

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Ron Burke tränar Snowstorm Hanover som plockade hem Kentucky Futurity under söndagskvällen, svensk tid. Foto: Mia Törnberg/Travronden

Ron Burke-tränade Snowstorm Hanover plockade hem 2017 års upplaga av Kentucky Futurity ($420.000) efter ett rafflande upplopp.

Publicerad:

Favoriten International Moni galopperade bort sig redan innan bilen släppte fältet. Istället var det Åke Svanstedt som stack till ledningen med Yes Mickey och efter att ha släppt kommandot till Bill's Man efter drygt 400 meter för att sedan återta ledningen igen kort därefter. Yes Mickey hade greppet in på upploppet, men tröttnade sedan och slutade till sist på femte plats.

Istället blev det seger för Matt Kakaley tillsammans med Ron Burke-tränade Snowstorm Hanover (e. Muscle Massive) som segrade efter ett rafflande upplopp. Detta närmast före Devious Man som tog hand om andrapriset och Lindy The Great som slutade trea. Matt Kakaley och Snowstorm Hanover kom slutligen i mål på 1.10,4a/1609 meter och det här var hästen blott andra seger i år.
– Jag börjar fundera på om han inte trivs med att tävla när det är varmt i luften. Den här gången var vädret passande för honom och Matt Kakaley kunde inte ha gjort ett bättre jobb utan gav honom ett perfekt lopp, sade Ron Burke.

Vinnaren är efter Muscle Massive och Snow Angel Hanover. Mamman var ostartad och har än så länge bara en avkomma. Snowstorm Hanover gick under klubban på auktionen i Harrisburg 2015 för 23.000 dollar.

What The Hill var först över mål i Hambletonian, men diskvalificerades efter målgång den gången. Nu utmanade han ledaren Yes Mickey in på upploppet, men stumnade och fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Jimmy Takters King On The Hill kvalade även han in till finalen efter sin fjärdeplats i försöket, men blev struken bara minuter innan start.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.