Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etonnant klar för VM-loppet på Yonkers

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Etonnant gör ett nytt försök att vinna VM-loppet på Yonkers. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Etonnant gör ett nytt försök att bli världsmästare på Yonkers.
Under onsdagen presenterades han som klar för VM-loppet.
– Jag har aldrig vunnit ett lopp i USA och det är en dröm för mig, säger Richard Westerink.

Publicerad:

Etonnant (e. Timoko) deltog i VM-loppet i fjol. Han slog då på en kort galopp i den näst sista svängen och var inte med i segerstriden. Nu väljer tränaren Richard Westerink att återigen ställa upp i loppet. Det blir fjärde gången för hans del och det bästa resultatet är andraplatsen med Timoko år 2015.

– Jag har aldrig vunnit ett lopp i USA och det är en dröm för mig. Min häst är i väldigt bra form, säger Richard Westerink i ett pressmeddelande från Yonkers.

Trots galoppen i fjol tror Westerink att den väldige Etonnant kommer att kunna hantera de snäva kurvorna på Yonkers 800-metersbana. 

– Kanske är de snäva svängarna inte hans grej, men förra året blev det fel när Back Of The Neck kom ut framför honom. Om han inte gjort det tror jag att vi hade varit tvåa eller trea i sista sväng och då är det ett annat lopp. Jag tror att han kan hantera svängarna utan problem. Vi vann i Kouvola i Finland och där är svängarna väldigt snäva. Då sprang han nytt banrekord.

Nu är fem av tio hästar klara för loppet som avgörs på Yonkers den 9 september med ett förstapris på 500.000 dollar. Sverige kommer att representeras av Åke Svanstedt-tränade Jiggy Jog.

Se alla hästar som är klara nedan.

FAKTA

Halva fältet är klart

Häst – Tränare – Land

  • Aldebaran Zeus – Brent Lilley – Australien
  • Etonnant – – Richard Westerink – Frankrike
  • Get A Wish – Bo Westergaard – Danmark
  • Jiggy Jog – Åke Svanstedt – Sverige
  • Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro – Italien
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.