Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Get A Wish inbjuden till VM-loppet

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Yonkers International Trot har en samlad prissumma på en miljon dollar där häften går till vinnaren. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Den 9 september avgörs VM-loppet på Yonkers med en halv miljon dollar till vinnaren. Nu har den danske derbyvinnaren Get A Wish bjudits in som första häst.

Publicerad:

Femårige Get A Wish (e. Wishing Stone) tränas av Bo Westergaard i Danmark och har norska ägare. I fjol vann han Danskt Travderby och i år har han börjat tävla mot den äldre eliten. 

Senast var han med i Oslo Grand Prix där det blev startgalopp och han är även inbjuden till Ulf Thoresen Grand International som går av stapeln den 9 juli. 

Senare i år väntar en utflykt över Atlanten då han som första häst bjudits in till Yonkers International Trot, även kallat VM-loppet, som körs på 800-metersbanan den 9 september.

– För oss kommer det säkert vara en upplevelse för livet. Han är extremt snabb bakom startbilen och kan hantera vilka svängar som helst. Självklart är positionen viktig men han går även bra bakifrån, säger delägaren Espen Edvardsen enligt US Trotting.

Enligt US Trottings artikel kommer en ny häst att bjudas in till loppet varje vecka.

Yonkers International Trot lockar med ett förstapris på 500.000 dollar och distansen är 2011 meter med autostart. I fjol gick segern till Cokstile.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.