Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt om Resolve: ”Blev trött för tidigt”

Foto: Maria Holmén/Travronden
Åke Svanstedt och Resolve (arkivbild). Foto: Maria Holmén/Travronden

Det var upp och ner för Åke Svanstedt på Yonkers. Efter två finalsegrar svek stjärnhästen Resolve i VM-loppet.
– Är det inget fysiskt fel så kanske det är dags för honom att dra sig tillbaka, säger tränaren till Travronden.

Publicerad:

Det började riktigt bra. Det gällde både Åke Svanstedts tävlingskväll och huvudloppet Yonkers International Trot. Innan startbilen släppte fältet i miljonloppet hade Svanstedt redan tagit tränarsegrar i två New York Sire Stakes-finaler. När titelförsvararen Resolve skulle sätta kronan på verket tog det stopp. Trots att Svanstedt lyckades att placera sin häst i ledningen var han slagen tidigt och gick i mål som sexa.
– Han var inte bra, han blev för trött. I träningen har allt varit normalt han har känts fin och travat bra hemma. Jag vet inte om han håller på att tappa gnistan eller om det är något fysiskt fel. Vi får kolla upp honom nu, och visar det sig att det inte är något fysiskt fel på honom då kanske det är dags att dra sig tillbaka. Han ska ändå bli avelshingst nästa år, säger Svanstedt via telefon.
Resolve har tidigare under hösten varit allvarligt sjuk efter ett bett

Underpresterade gjorde även Plunge Blue Chip som Svanstedt själv körde i stakes-finalen för de tvååriga stona där stallet hade fyra hästar till start.
– De där stona har gått bra hela året. Nu var det Plunge som svek, men de andra gick bra. De blev ju etta, tvåa och fyra, så det var väl maxutdelning ändå.
Svanstedt fick dock revansch i sulkyn när Six Pack ledde runtom i stakes-finalen för de tvååriga hingstarna och valackerna.
– Han har utvecklats otroligt de sista tre starterna efter sin halsoperation. Det är en stor och tung häst som jag gillar och jag tror att han kommer att bli ännu bättre nästa år. 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.