Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Twister Bi krossade alla – på nytt världsrekord

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Christoffer Eriksson och Twister Bi (arkivbild). Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Christoffer Eriksson hamnade i dödens med Twister Bi – sedan var övriga chanslösa. Jerry Riordans stjärna var helt överlägsen.

Publicerad:

Han kunde inte ta sig till ledningen och den på förhand värsta konkurrenten, Åke Svanstedts Resolve, tog hand den istället. Det spelade ingen roll.  Den sistnämnda hade inte någon bra dag och när Christoffer Eriksson noterade det så gav han körorder till Twister Bi – som bara lämnade fältet med drygt 700 meter kvar av loppet. Segertiden 1.10,7a/2011 meter är också nytt världsrekord för 800-metersbana. Det tidigare rekordet hade Resolve, 1.11,5a/2011 meter, även det noterades på Yonkers.  
– Det är en fantastiskt häst. Man blir stressad över mycket sådana här dagar, men framför allt ville jag så gärna att alla här i USA vilken häst han är, sade tränare Jerry Riordan i segerintervjun på Yonkers. 

Det var svårt att ifrågasätta Twister Bis kunnande på Yonkers. När han skar mållinjen pågick kampen om andraplatsen en bra bit bakom vinnaren. I den kampen fanns Oasis Bi och Kim Eriksson, som hade släppt över ledningen till Åke Svanstedts Resolve, och som hann hitta ut därifrån innan hästarna i andraspår hann täppa till när ledaren tidigt började tröttna. Andrapriset gick dock till Paula Wellwood-tränade Marion Marauder och Scott Zeron. Stefan P Petterssons Oasis Bi slutade alltså trea.
Det enda helsvenska ekipaget, Hans R Strömbergs On Track Piraten och Johnny Takter, slutade på en femteplats.
Reijo Liljendahls Shadow Woodland körde sig till ledningen med tappade travet i svängen och försvann ur loppet tidigt. 
Förstapriset i International Trot är 500.000 dollar.


 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.