Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E.Type Cash får friplats till Copenhagen Cup

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Flemming Jensen är både ägare och tränare till E.Type Cash. Som fyraåring var han tvåa i Danskt Travderby bakom Extreme. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Nästa söndag avgörs Copenhagen Cup på Charlottenlund. Nu har det första av två wildcards delats ut, en plats som tillfaller Flemming Jensen-tränade E.Type Cash.

Publicerad:

Den sjuårige hingsten kommer senast från seger i Skive. Han har tjänat drygt två miljoner svenska kronor och vunnit 20 lopp på 55 försök. 

Under måndagen kom beskedet att han får den första friplatsen av två till Copenhagen Cup som avgörs nästa söndag.

– Han var kanske lite bekväm på Musketördagen i Skive, men så ser han ofta ut. Ändå vann han säkert och jag var helnöjd. Det är alltid kul att vara med i Copenhagen Cup, och jag tror att E.Type Cash kan leverera en bra insats. Förmodligen runt hans rekord, säger Flemming Jensen enligt Travet.dk.

Tio hästar gör upp i Copenhagen Cup som avgörs över 2011 meter. Åtta platser fylls genom vanlig anmälan medan de kvarvarande två tillsätts genom inbjudning. 

Anmälan är mörk vilket innebär att det ännu är okänt vilka hästar som ämnar att vara med i loppet. Det finns dock en svensk stjärna som mycket troligt kommer finnas med i startlistan.

– Under en tid har Per Nordström varit öppen med att han siktar mot Copenhagen Cup med Önas Prince. Vi vet också att danska Kim Pedersen skulle vilja skicka Hell Patrol till Köpenhamn, säger sportchefen på det danska förbundet, René Jensen, enligt Travet.dk.

Den andra friplatsen delas ut på måndag och på tisdag blir startlistan klar. I fjol gick segern till Mister F.Daag som senare slutade trea i Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.