Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Extrem uppvisning i Århus

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Jydsk Grand Prix för fyraåringar fick en imponerande vinnare i Extreme. Steen Juuls häst ledde från start till mål på nytt banrekord i Århus.

Publicerad:

Extreme (e. Chocolatier) och Emoji delade på favoritskapet i söndagens storlopp, men den sistnämnde gjorde bort sig redan från start. Frågan är om det spelade någon roll för utgången. Steen Juuls fyraåring var nämligen strålande för dagen och vann lekande lätt från ledningen.

– Jag har sagt många gånger att det här är en fantastisk häst. Han är en unik förståelse för att springa travlopp, sade Juul till Fast Track efter segern.

Extreme klockades till 1.14,8 över 2360 meter – två tiondelar bättre än Spikelds tidigare banrekord från 2013 års upplaga av Jydsk Grand Prix. Segern var värd 305.000 danska kronor.

Bakom vinnaren var Eric the Eel lika klar tvåa. Han tränas sedan i maj av Tomas Malmqvist och sprang nu in 152.500 danska kronor till sina ägare.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.