Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magnus Jakobsson inför V75 på Charlottenlund

Foto: TR BILD
Magnus Jakobsson åker med en duo till Charlottenlund. Foto: TR BILD

Värmlänningen Magnus Jakobsson reser söderut på söndag.
Danska banan Charlottenlund lockar med V75 och han reser dit med en formstark duo.
– Båda har fått bra spår och är i så pass fin form att de ska streckas tidigt, säger tränaren.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Det tuffar på bra för Färjestadstränaren Magnus Jakobsson för tillfället. Han har vunnit över 2 000 segrar som kusk och i början av juli klev han även in i Tusenklubben som tränare.

– Det kändes underbart. Att ta plats bredvid Färjestadskollegor som Goop, Swed, Berggren och Johansson, det känns oerhört stort för mig, berättar Magnus Jakobsson som inte glömmer dubbeln på V75 på hemmaplan bara någon vecka senare. 

– Det glömmer jag inte i första taget. Det är stort att vinna på V75 och det lyfter hela stallet. Efter en lugn vår har det varit full fart i sommar för Jakobsson och stallets hästar tävlar starkt för tillfället och det är en medveten strategi. 

– Vi hade en jobbig vinter med varierande väderlek, ibland var det milt och skitigt för att nästa dag vara vinter med snö och kyla. Träningsbanorna var därefter och då är det inte lätt att få kontinuitet i träningen och dåliga banor sliter mycket och gör mer skada än nytta. Det ger mer skador och det får man betala när dom börjar tävla. Nu håller dom sig fräscha och det är väl den största anledningen till att det går så bra.

Lyft sig i de senaste starterna

Under söndagen åker han till Danmark för att tävla på Charlottenlund som kör danskt derby och V75. 

– Det är säkert tio år sedan jag var där. Vi har ju en bit att åka och det måste till något speciellt för att göra den resan. Nu kvalade Fossens Wilma (V75-7) in till finalen i Summer Meeting Copenhagen med fina pengar att köra om och då var valet lätt. 

– Fossens Wilma var riktigt bra senast och hon känns fortsatt fin i träningen och håller toppformen. Hon har verkligen lyft sig i de senaste starterna och blivit tuffare både fysiskt och psykiskt. Jag har väl inte så jättebra koll på vad hon möter, men hon vann ju kvalet, har ett bra spår och jag hoppas och tror att vi är långt framme, hon känns väldigt fin. 

Med på resan är också Charlock Wiking (V75-1) som också är riktigt formstark för dagen. 

– Ja, han är bra i ordning han också. Näst senast vann han ett V75-lopp via en stark avslutning och kvalade in till finalen där han också avslutade starkt. Hade vi suttit ett snäpp längre fram är jag inte främmande för att vi hade vunnit. Charlock Wiking känns fortsatt jättefin i träningen och jag har inget att anmärka på. Läget är bra och får han bara rätt lopp så ska även han vara med och slåss om segern.

JOAKIM BRUNDIN/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.