Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tomas Malmqvist och Ola Samuelsson provar danska kriteriekval

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Ola Samuelsson har en häst till start i de danska kriteriekvalen på fredag. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På fredag avgörs de danska kvalloppen till Kriteriet och Kriteriestoet på Charlottenlund. Från svenskt håll har både Tomas Malmqvist och Ola Samuelsson var sin häst till start i öppna klassen och dessutom finns Johnny Takter och Jörgen Sjunnesson på plats som catchdrivers.

Publicerad:

Sammanlagt avgörs tre uttagningslopp i öppna klassen samt fyra i stoavdelningen. Vidare i öppna klassen går de tre främsta i varje heat samt den högst rankade fyran. I stoklassen blir det finalplatser till de två främsta samt de två bäst rankade treorna. Förstapriset i samtliga sju försökslopp är 20.000 danska kronor.

De två svensktränade treåringarna dyker båda upp i det första försöket i den öppna klassen av Kriteriet (lopp 3). Ola Samuelsson-tränade Godfather (e. Bold Eagle, en seger och 46.733 danska kronor) startar från spår fem för Johnny Takter medan Tomas Malmqvist-tränade Gambino (e. Zola Boko, ingen seger, tjänat 5.061 danska kronor) körs av Ken Ecce från bricka sex.

Finalerna avgörs på Charlottenlund den 10 oktober. Där förväntas förstapriserna bli 600.000 respektive 350.000 danska kronor.

Här är banprogrammet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.