Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två finalplatser till Malmqvist

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under fredagen avgjordes uttagningsloppet till Jydsk 4-årings Grand Prix för hingstar och valacker och för ston i danska Århus. Det fanns blågula intressen i båda klasserna.

Publicerad:

Tomas Malmqvists Expensive Attitude (e. Muscle Hill) tillhörde inte förhandsfavoriterna i sitt uttagningslopp för de fyraåriga stona. Hästen fick ett lopp i tredje invändigt med körande Birger Jörgensen. Ekipaget kunde flytta ut till andra utvändigt inför slutsvängen och ta rygg på favoriten Eenymeenyminymoe och sedan attackera via tredjespår när upploppet kom. Då blev det en säker seger för Expensive Attitude närmast före Ebony Blåbjerg. Segertiden blev 1.14,6a/1800 meter. Förstapriset var 15 000 danska kronor.

Malmqvist fick med en häst även i finalen för hingstar och valacker. Någon seger blev det dock inte, men väl en andraplats – och därmed finalplats – för nyförvärvet Eric The Eel. Hästen gjorde sin andra start för Jägersrotränaren och insatsen var ändå mersmakande. Tillsammans med körande Jeppe Juel fick Eric The Eel göra jobbet utvändigt om Gordon Dahls storfavorit E Type Cash (e. Ready Cash) hela vägen och var nära att ta sig förbi innan linjen. Vinnaren kom i mål på segertiden 1.16,2a/2360 meter. I samma lopp fanns även Joakim Lövgren-tränade Even Steven med, men det slutade med en galopp när bilen släppte fältet.

Finalerna avgörs i Århus 5 juli.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.