Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiners dröm kan slå in

Foto: BURT SEEGER
Peter Untersteiner skrällde med Heart Of Steel i Copenhagen Cup och kan nu få en plats i Elitloppet. Foto: BURT SEEGER

Redan för ett år sedan drömde Peter Untersteiner om Elitloppet med Heart Of Steel. Efter segern i Copenhagen Cup lär det hela bli verklighet.
– Det är nog ett plus med kortlopp och Malmrot får gärna höra av sig, kommenterade Untersteiner.

Publicerad:

Världsmästaren Zacon Gio uppträdde konstigt före loppet, men Roberto Vecchione körde sig till spets varvet från mål. Första rundan inleddes efter 1.13,4 och Peter Untersteiner fick en resa i andra par ytter/dödens bakom egentränade Heart Of Steel (e. Cantab Hall).

– Jag såg att världsmästare var lite tagen 600 kvar samtidigt som jag själv satt med fulla händer. Så då tändes hoppet och det var väldigt roligt att vi kunde ta hem loppet, sade Peter Untersteiner.

En bit in på upploppet kopplade Heart Of Steel greppet på ledande Zacon Gio samtidigt som han lyckades hålla undan för vasst avslutande Milligan's School (tvåa) och Mister F Daag (trea). Makethemark fastnade med krafter kvar.

– Redan för ett år sedan började jag drömma om Elitloppet. Det har dock krånglat med matchningen, men nu lever den där drömmen fortfarande. Heart Of Steel var väldigt taggad och löpsugen i dag och den här insatsen var helt klart ett plus i kanten, fortsatte Untersteiner.

Det var i samband med segern i finalen av silverdivisionen under Elitloppshelgen förra året som Peter Untersteiner berättade om sina drömmar med Heart Of Steel.

– Det skulle i sådana fall bli min första egentränade Elitloppshäst. Kul också med en holländsk häst i det loppet.

Heart Of Steel vann på 1.13,3a/2011 meter och det här var första segern sedan 1 september förra året, då han tog hem Good As Golds Derbyminne.

– Det här blev inte alls det lopp som jag hade trott på förhand. Heart Of Steel gjorde det dock riktigt bra och är en av de hästar som jag ska fundera på när det gäller kvarvarande Elitloppsplatser, sade Elitloppsgeneralen Anders Malmrot och fortsatte:

– Milligan's School visade gryende form och Makethemark var kraftmässigt bra. Däremot hade han lite problem i svängarna med aktionen, precis som fallet var förra året. Mister F Daag är en jätteintressant häst inför framtiden, men är inte aktuell för Elitloppet redan i år.

Malmrot kommer inte att ta ut någon ytterligare häst till Elitloppet förrän nästa söndag. Vinnaren i lördagens lopp i Gävle får en biljett om kretsen kring den hästen vill.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.