Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prispengarna höjs i Europaderbyt efter hästägarnas "inköp"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Danger Bi. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

2,4 miljoner kronor.
Förstapriset i UET Grand Prix höjs sedan två hästägare valt att ”köpa in sig i loppet”.
Ägarna till Dancer Brodde och Danger Bi betalar 20.000 euro vardera.

Av: Kanal 75
Publicerad:

UET Grand Prix, eller Europaderbyt, för fyraåringar är ett insatslopp där hästägarna under hästarnas karriärer betalat insatser i etapper: 2021, 2022 och 2013 – och det gäller att betala samtliga för att vara startberättigad i uttagningsloppen och eventuell final.

I helsvenska insatslopp är det inte tillåtet att köpa in sig efteråt, men det är det i UET Grand Prix. Det är inte billigt att köpa in sig, men två hästägare har nu valt att satsa 20.000 euro vardera och därmed ökar även prispengarna och i finalen på Solvalla 14 oktober väntar nu 2,4 miljoner kronor för vinnaren.

Det är hästägarna till Dancer Brodde och Danger Bi som valt att betala över 200.000 kronor vardera för att ha chansen att kvala in till finalen.

Den svenske derbyfavoriten Dancer Brodde tränas av Johan Untersteiner och har hittills i karriären tjänat drygt 3,5 miljoner kronor via elva segrar på 18 starter.

Danger Bi tränas av Alessandro Gocciadoro och har tjänat drygt 2,5 miljoner kronor via fyra segrar på 21 starter.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.