Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cameron Evo till Finlandia-Ajo

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

En biljett till Finlandia-Ajo fanns i potten på Vermo i går. Den gick till en häst som redan hade en. I stället bjöds en vinnare från förra veckan in till storloppet.

Publicerad:

Helsinki-Ajo lockade med dels ett förstapris på 10.000, dels en plats i Finlandia-Ajo. Det senare blev dock en formsak eftersom redan inbjudne Next Direction (e. Orlando Vici) vann loppet från ledningen på tiden 1.11,3 över 1620 meter.

Timo Hulkkonens häst var tvåa bakom Readly Express i fjolårets Finlandia-Ajo och har nu två raka segrar i programraden. I starten innan gårdagens vann han Mikkeliloppet på finska rekordet 1.08,9.

Närmast bakom Next Direction följde i tur och ordning Hotshot Luca, Thai Profit och Lexus Dream. Tre hästar som nämnts som tänkbara deltagare i Finlandia-Ajo, men som samtliga gick bet när det ändå delades ut en biljett på onsdagen. 

Vermobasen Miika Lähdeniemi valde i stället Cameron Evo. En sexårig svenskbekanting som vunnit tre av åtta starter i år – nu senast i Ylivieska förra helgen. Cameron Evo tränas av Harri Koivunen och i ägarskaran hittar vi bland andra Kari Lähdekorpi och längdskidåkaren Iivo Niskanen.

FAKTA

Inbjudna till Finlandia Ajo:

  • Cameron Evo
  • Double Exposure
  • Elian Web
  • Le Gros Bill
  • Next Direction

Finlandia-Ajo körs den 4 september med 75.000 euro till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.