Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elian Web i finskt storlopp

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Elian Web lyckades varken i Elitloppet eller Oslo Grand Prix. Till helgen startar Katja Melkkos häst i finska storloppet Suur-Hollola i Lahti. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Elian Web finns med till helgen när det stora finska loppet Suur-Hollola avgörs i Lahti med tre försök under lördagen och sedan final på söndag.

Publicerad:

I Finland har man lite annan syn på det här med att starta tätt. Där går det alltså att starta en häst dagarna efter varandra medan det i Sverige måste gå minst två dagar emellan.

Det inleds under lördagen med tre försök med tio hästar i vardera heat. Olympiatravsvinnaren Elian Web går ut i det första och har dragit ett perfekt tredjespår bakom bilen. Han körs den här gången av Janne Soronen. I övriga försök kan nämnas hästar som Hotshot Luca, Whole Lotta Love och Lexus Dream. Några Sverige-stationerade hästar, förutom Elian Web, finns inte med. Inte heller några svenska kuskar kör i Lahti.

Det är 10.000 euro till vinnarna i försöksloppen medan söndagens finalvinnare kan glädjas över hela 120.000 euro. Distansen är 2140 meter.

Här är startlistorna till lördagen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.