Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etonnant och Gooner till Kymi Grand Prix

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Etonnant gjorde sina senaste starter i Elitloppet på Solvalla. Härnäst väntar en tur till Finland. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Nu har Richard Westerink bestämt nästa uppgift för Etonnant. Den franske stjärnan är klar för Kymi Grand Prix som körs i finska Kouvola den 17 juni. Där får han möta Gooner som också presenterades i dag.

Publicerad:

Etonnant kommer närmast från Elitloppet där han vann ett försök och slutade femma i finalen. Hans far, Timoko, vann Kymi Grand Prix år 2014 och nu är Richard Westerink ute efter en till seger i det finska grupp I-löpningen.

– Westerink och hans familj hade det väldigt bra här och vill försöka vinna loppet med Etonnant också. Vi är verkligen glada över att en av de bästa hästarna i världen kommer hit, säger Kouvola-basen Arto Hytönen.

Försvarar de svenska färgerna

Därmed är fyra hästar klara för Kymi Grand Prix. I dag presenterades även svenske Gooner från Daniel Wäjerstens stall och sedan tidigare hade Kouvola fått tummen upp från Matias Salo om Global Withdrawl och Philippe Allaire om Callmethebreeze.

Loppet ingår i UET Elite Circuit och körs över 2100 meter. Vinnaren får 100.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.