Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Face Time Bourbon lockas med flyg

Foto: Jean-Luc Lamaère | Le Trot
Face Time Bourbon och Björn Goop vid årets seger i Prix d'Amérique. Foto: Jean-Luc Lamaère | Le Trot

Dubble Prix d'Amérique-vinnaren Face Time Bourbon gick inte att få till Elitloppet, men arrangörerna i finska Mikkeli gör nu ett rejält försök.

Publicerad:

Den 18 juli avgörs anrika St. Michel Ajo på den snabba Mikkeli-banan. Förra året noterade Next Direction nytt banrekord vid sin seger på 1.08,9a/1609 meter. På den här banan har det genom åren slagits flertalet världsrekord, där Varennes 1.09,3a från 2002 är det mest kända. Frågan är om kretsen kring dubbla Prix d'Amérique-vinnaren Face Time Bourbon (e. Ready Cash) är intresserad av någon rekordjakt? Det är i sådana fall Sebastian K:s 1.07,7a som gäller för 1.000-metersbana. Det absoluta världsrekordet för travhästar innehas av Homeicide Hunter på 1.07,6a, satt på milebana.

Finska MT Ravinetti har gjort en intervju med Kari Tiainen, vd på Mikkeli-banan. Där berättar han om planerna på att flyga världsstjärnan till Finland.

– Normalt ordnar vi inte flygtransport hit per automatik, men om det finns en möjlighet att få hit Face Time Bourbon är det en annan sak.

Hur som helst har kretsen kring Face Time Bourbon fått en inbjudan, som man just nu funderar över. Till MT Ravinetti uppskattar delägaren Rainer Engelke chansen som skaplig att få Face Time Bourbon till Mikkeli.

– Antonio Somma är den största ägaren och han kommer att bestämma det hela i slutänden. Jag skulle tro att det är 50-50.

Efter segern i Prix d'Amérique slutade Face Time Bourbon i år tvåa i Prix de France. Hästen hann även med en seger i Prix de Selection den 6 mars innan avelssäsongen drog igång på allvar. Tränaren Sébastien Guarato har tidigare berättat att Prix René Balliére den 27 juni på Vincennes blir nästa uppgift. Mikkeli, tre veckor senare, skulle kunna passa rätt bra in i kalendern. Förstapriset i St. Michel Ajo är i år 80.000 euro och dessutom finns en banrekordsbonus på ytterligare 10.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.