Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen Etonnant till Mikkeli utan flygtransport

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Elitloppsvinnaren Etonnant startar hemma i Frankrike nästa gång eftersom det inte ser ut att bli någon flygtransport till finska Mikkeli. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Förra året startade och vann Face Time Bourbon i finska Mikkeli. I år hade arrangörerna hoppats på elitloppsvinnaren Etonnant, men Richard Westerink har nu sagt nej eftersom det inte ser ut att bli någon flygtransport.

Publicerad:

Många världsstjärnor har kommit till vindsnabba travbanan i Mikkeli och flertalet världsrekord har noterats. Det mest kända är Varennes på 1.09,3a från 2002. För två år sedan slog Next Direction till med nya banrekordet 1.08,9a/1609 meter. Förra året blev loppet också extra uppmärksammat eftersom storstjärnan Face Time Bourbon flögs till Finland. Han vann också enkelt men nöjde sig med 1.09,7a/1609 meter.

Arrangörerna av Kymi Grand Prix nästkommande helg erbjuder flygtransport, men det ser det inte ut att bli till Mikkeli i år.

– I den rådande globala situationen känns flygtransporter som en för tuff investering. Det är frestande med stora namn men bränslepriserna gör det hela fruktansvärt dyrt. Så det finns inga planer för något flyg i år, åtminstone inte just nu, säger Mikkeli-banans vd Kari Tiainen till MT Ravinetti.

Rickard Westerink uttalar sig också i samma artikel:

– Det skulle ta tre dagar med marktransport till Mikkeli och det är alldeles för mycket för en häst och uteslutet. Vi skulle vara väldigt intresserade om det fanns en flygtransport som förra året. Etonnant kommer troligen tävla ganska mycket i slutet av det här året, bland annat är tanken att resa över med honom till de största loppen i USA. 

– Etonnant återhämtade sig väl efter Elitloppet och därför går det nu att planera kommande starter. Nästa blir sannolikt Prix René Balliere på Vincennes den 26 juni.

Där är förstapriset 90.000 euro, vilket kan jämföra med de 80.000 euro som väntar vinnaren i Mikkeli. Det finns dock möjlighet till ytterligare 10.000 euro i Finland om banrekordet slås. Richard Westerinks storstjärna Timoko startade aldrig i Mikkeli men vann Kymi Grand Prix.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.