Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lexus Dream via open stretch

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Lexus Dream vann Killerin Eliitti i Jyväskylä. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Markku Nieminen-tränade Lexus Dream fick ingen plats i Elitloppet men tog i dag hem sprinterloppet Killerin Eliitti i Jyväskylä.

Publicerad:

Big Man EV öppnade snabbast och fick Lexus Dream (e. Lexus Font) och Ari Moilanen i rygg. Första 500 öppnades efter snabba 1.08,0 och varvet på 1.12,0. Ledaren galopperade mitt i slutsvängen och Lexus Dream fick sedan chansen via open stretch. Han vann knappt före vasst avslutande Hotshot Luca på 1.12,5a/1640 meter. Förstapriset var 20.000 euro. Fjolårets elitloppshäst Next Direction fick nöja sig med fjärdepriset från dödens.

Lexus Dream segrade bland annat i ett försök till Sweden Cup förra året på Solvalla och var som fyraåring tvåa i det finska Derbyt. Han slutade trea i elitloppskvalet Meadow Roads lopp den 13 maj i år på Solvalla, som Sorbet vann. Förra året var han först i mål i Killerin Eliitti i Jyväskylä, men förlorade segern på grund av ett positivt dopingtest.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS