Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månlykke A.M. klar för Nordic King

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Månlykke A.M. och Gunnar Melander. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

I söndags vann Månlykke A.M på Bjerke. Nästa uppgift blir Nordic King i finska Härmä där han bland annat ställs mot Odd Herakles och den finske segerstaplaren Parvelan Retu.

Publicerad:

Detta rapporterar den finska sidan Hevosurheilu. Loppet körs i Härmä på midsommardagen. Distansen är 1609 meter med bilstart och förstapriset är 50 000 euro. 

De två senaste åren har segern gått till Odd Herakles, i år stöter han på den bästa från både Sverige och Finland i Månlykke A.M. och Parvelan Retu. Den sistnämnde har vunnit 41 lopp på 46 starter.

– Goda nyheter. Nu ska de bästa mötas. Hoppas finnarna är på topp när de ska möta Odd Herakles och Månlykke A.M., säger Pekka Kaidesoja som är ansvarig för att hästar till loppet.

Enligt artikeln bekräftade Gunnar Melander deras medverkan efter söndagens lopp på Bjerke, då Månlykke A.M. vann Alm Svartens Äreslöp. 

Melander är avstängd från att köra lopp i Sverige mellan 12 juni och 9 juli efter en incident under Elitkampen. Han får dock dispens att köra Månlykke A.M, i Nordic King.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.