Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos segermaskin till Finland

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Chicharita är obesegrad felfri och årsdebuterar på Vermo under onsdagen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Timo Nurmos skickar sitt femåriga sto Chicharita till Helsingfors nu på onsdag.

Publicerad:

Chicharita (e. Andover Hall) har inlett karriären klart lovande med nio vinster på tolv starter. Bland annat blev det segrar i både försök och final i Diamantstoet i november. Hästen är dessutom obesegrad felfri.

Årsdebuten sker faktiskt på finsk mark nu på onsdag. Detta i försökslopp till Arvid Åvallin Tammaderby på Vermo, som är öppet för femåriga ston. Det handlar om två försökslopp, där de sex främsta från varje går vidare till finalen under Finlandia Ajo-dagen den 8 maj. Förstapriserna i försöken är 6.000 euro medan vinnaren i finalen belönas med 24.000 euro. Björn Goop vann det här loppet med EL Fitzgerald för två år sedan.

På onsdag avgörs även Helsinki-Ajo för högsta klassen, där Next Direction gör årsdebut. Här är det 10.000 euro till vinnaren, som även får en biljett till just Finlandia Ajo.

Startlistorna finns här.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.