Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Önas Prince till Kouvola

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Önas Prince och Per Nordström (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Elitloppsmeriterade duon Önas Prince och Earl Simon är inbjudna till det finska storloppet.
Även Joakim Lövgrens Oscar L.A. har fått en plats i Kymi Grand Prix.

Publicerad:

Det är finska Ravinetti som berättar att trion ska vara med i Kymi Grand Prix i Kouvola 18 juni. Önas Prince galopperade bort sig i elitloppsfinalen i söndags. Dagen innan vann Oscar L.A. silverdivisionens final från dödens.

Earl Simon har även han deltagit i Elitloppet. Jarmo Niskanens stjärna diskvalificerades för trängning i finalen 2020 och gick miste om om framskjuten placering. Nu är hästen tillbaka efter skada och har radat upp segrar i ett par enkla lopp i Belgien. Senast fick hästen bekänna mer färg i Grand National du Trot-försökten Le Croisé-Laroche där han vann på 1.12,0/2850 meter.

Sedan tidigare är även Calle Crown och franske Ce Bello Romain klara för det finska storloppet. Distansen är 2100 meter och förstapriset är 100 000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.