Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ordnar Goop svensk seger?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Björn Goops Vitruvio tillhör favoriterna i Kymi Grand Prix. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I eftermiddag avgörs grupp I-loppet Kymi Grand Prix, där det mycket väl kan bli svensk seger.
– Båda mina hästar har tränat bra och känns fina, säger Björn Goop om Vitruvio och Moni Viking.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Det finska storloppet körs i Kouvola som ligger ett par mil från den ryska gränsen. Det avgörs över 2100 meter med bilstart på en bana som har lite speciella kurvor. Loppet beräknas starta klockan 16.00 och förstapriset är hela 100.000 euro.
 

Fjolårets segrare Racing Mange kommer tyvärr inte till start. Han hade lottats till spår åtta bakom bilen men blev struken under torsdagen.
Däremot deltar elitloppstvåan Cokstile, liksom Makethemark. Därtill vinnaren av Oslo Grand Prix, Ble du Gers och vinnaren av Jämtlands Stora Pris, Handsome Brad samt vinnaren av Norrbottens Stora Pris Antonio Tabac
 

Björn Goop är på plats med sina två kanoner Vitruvio och Moni Viking och väljer att köra Vitruvio, som höll heroiskt som trea i Oslo Grand Prix. Detta efter ett oerhört tufft inledningsvarv i 1.07,5-tempo utvändigt om ledande Elian Web.
– Han var för överladdad senast i Oslo och det är ingen garanti för att han är lugnare nu. Det kan man inte veta. Men hästen känns bra och jag körde jobb med honom i onsdags och han kändes fin. Det gör även Moni Viking efter sin start i Harpers. Jag hoppas att dom klarar de snäva svängarna på Kouvola som är lite speciella, säger Björn Goop.
 

Även Ulf Stenströmer är uppåt med sin nyblivne storloppsvinnare Handsome Brad.
– Känslan är jättebra. Han känns jättefin och vi får vara nöjda med spåret. Jag tror att han kommer att vara bättre än förra året och då var han trea i det här loppet. Nu känns han perfekt efter Östersund men det är väldigt tuffa motståndare, säger Ulf Stenströmer.

Kymi Grand Prix
2100 meter auto
Häst – kusk
1) Moni Viking – Pierre Vercruysse
2) Blé du Gers – Jos Verbeeck
3 )Vitruvio – Björn Goop
4) Makethemark – Santtu Raitala
5) Handsome Brad – Carl Johan Jepson
6) Whole Lotta Love – Philippe Daugeard
7) Antonio Tabac – Olli Koivunen
8) Racing Mange – STRUKEN
9) Cokstile – Christoffer Eriksson
10) Chief Orlando – Antti Teivanen

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.