Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Repris för Racing Mange?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Förra året vann Racing Mange och Joakim Lövgren Kymi Grand Prix. Nu vill arrangörerna se ekipaget i loppet även i år.
– Vi har tackat ja till inbjudan, säger Joakim Lövgren.

Publicerad:

I Elitloppet blev det en andraplats i försöket för Racing Mange bakom Cokstile. I finalen blev det en blygsam sjundeplats

– Hästen har nog aldrig varit bättre än han var i Gävle, då han kvalade in, och i elitloppsförsöket. Att vi kvalade in så sent låg oss nog till last i finalen. Det hade varit overkligt om han gjort ett nytt superlopp, säger Joakim Löävgren.

Efter elitloppet har han fått tagit det lugnt för att ladda inför nya tuffa uppgifter. 

– Han fick gå i hagen i två veckor och första gången jag körde honom efter Elitloppet var i fredags. Han var lika glad som vanligt. Han är alltid positiv till livet.

Nästa lopp blir nu Kymi Grand Prix där hästen är titelförsvarare. Han vann loppet förra året på 11,7/2100 efter en strålande insats. Kymi Grand Prix avgörs 27 juni.

– Han var oerhört bra förra året och hade inga problem med kurvorna som vissa kan ha på den banan. Nu laddar vi för att han ska göra ett bra lopp där även i år. Sedan har vi också fått inbjudan till Åbergs så han har många fina lopp att se fram emot, säger Joakim Lövgren.

Är målsättningen att kvala in till nästa års elitlopp tidigare än en vecka före loppet?

– Nästa år hoppas jag att vi får en inbjudan.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.