Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska hopp i finska Kriteriet

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Johan Untersteiner åker själv och kör Imperator i de finska kriterieuttagningarna på tisdag. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

På tisdag är det kriterieuttagningar i Tammerfors och det blir Timo Nurmos och Johan Untersteiner som försvarar de svenska färgerna.

Publicerad:

Timo Nurmos är uppe i hela tio kriteriesegrar, varav tre tagna i Finland. Han hade vinnarna både 2008 (Target Hoss) och 2010 (Embassy Caviar) och förra året segrade Jorma Kontio med Nurmos-tränade Sahara Jaeburn (e. Ready Cash). I år står hoppet till duon E.L.Jetpack (e. EL Titan) och stoet Velvet Gold (e. Maharajah). De startar i det fjärde och femte försöket från spår tre respektive sju och båda körs av Mika Forss.

Johan Untersteiner åker själv till Tammerfors för att sätta sig upp bakom egentränade Imperator (e. Maharajah) från spår sex i det tredje försöket. Det är 2600 meter autostart som gäller och de två bästa i de fem heaten är klara för final. Sedan går även de två snabbaste treorna vidare. Förstapriset i försöken är 6.000 euro medan förstapriset i finalen är drygt 100.000 euro.

En av favoriterna till slutsegern, Dusktodawn Boogie (e. Lexus Font), drog spår tolv i sitt försök. I början av augusti segrade hon i Tammakriteriet.

Här är startlistorna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.