Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska kallblod till Finland

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Hans Bergh, Rubus och Malin Bylund efter V75-segern i Boden tidigare i somras. Nästa vecka väntar två starter i Finland. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Nästa vecka körs den tredje upplagan av Valackfursten. Precis som i fjol blir det blågult bakom bilen i finska Ylivieska.

Publicerad:

Då representerades Sverige av Faks Nils, Lex Perdei och Polar Northug. Den här gången gör Don Viking, Rubus och Hvalstad Odin resan över Östersjön, meddelar arrangören. Det svenska laget får hårt motstånd i form av Josveis samt  Polara som vunnit de två tidigare upplagorna.

Valackfursten är precis som namnet antyder ett lopp för valacker. Eller rättare sagt två lopp. Fredagen 14 augusti gör deltagarna upp över 1600 meter och dagen därpå möts de över 2600 meter. Förstaprisen är 10.000 euro i respektive lopp och hästen med bäst totaltid tar hem slutsegern.

Tävlingarna i Ylivieska, som ligger 13 mil söder om Uleåborg, bjuder även på ett kallblodslopp för ston där Granetta ska starta.

Svenska hästar i Valackfursten:

  • Don Viking – Ove A Lindqvist – Stefan Dellbro
  • Hvalstad Odin – Jimmy Jonsson – Öystein Tjomsland
  • Rubus – Hans Bergh – Malin Bylund
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS