Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två svensktränade hästar till Mikkeli

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Titelförsvararen Makethemark är en av två svensktränade hästar som just nu är klara för sprinterloppet i Mikkeli. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Två svensktränade elitloppshästar är klara för sprinterloppet i finska Mikkeli.

Publicerad:

Redan efter segern under gårdagskvällen i Bergslagsloppet i Lindesberg berättade Daniel Redén att han var intresserad av att starta Missle Hill i Mikkeli den 19 juli. Nu berättar också banans vd Kari Tiainen att saken är klar.

– Daniel Redén var fri att välja vilken häst han ville komma med. Redan före loppet i Lindesberg var han inne på Missle Hill, bara denne gjorde det bra. Nu visade hästen upp en fin prestation och därmed är det hela klart, säger Kari Tiainen till hevosurheilu.fi.

Även Petri Salmela-tränade Makethemark kommer till Mikkeli. Dessutom är duon Elian Web och Next Direction inbjudna, men kretsen kring dessa hästar har ännu inte bestämt sig.

– Med tanke på att förstapriset i loppet är så pass stort som 70.000 euro, plus en världsrekordbonus på 10.000 euro, så tror jag säkert att fler svenska hästar kommer till start. Vi har har även en italiensk häst i kikaren, berättar Kari Tiainen vidare för hevosurheilu.fi

Titelförsvarare i St Michel Ajo är Makethemark. Loppet avgörs över 1609 meter med bilstart.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS