Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Untersteiners Dear Friend till Finland

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Dear Friend har visat toppform för Johan Untersteiner och är nu inbjuden till Seinäjoki Race. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Johan Untersteiner-tränade speedkulan Dear Friend är klar för start i Seinäjoki Race den 17 april.

Publicerad:

Det här loppet ställdes in i fjol på grund av pandemin, men körs i år med ett förstapris på 70.000 euro. Senaste hästen att bjudas in är Johan Untersteiners åttaårige sto Dear Friend (e. Orlando Vici).

– Vi är jätteglada över att hästen har visat form igen och Johan kommer tillbaka till oss. Dear Friend var på tapeten redan i fjol, men då kom covid och travet i Finland ställdes in, säger sportchefen Mikael Mattfolk.

Dear Friend har just nu två raka segrar och imponerade senast i Pixies lopp på Solvalla. Johan Untersteiner har tidigare varit både tvåa och trea i det här finska loppet med Pastore Bob (2019 och 2018). Untersteiner är egentligen avstängd, men har fått dispens att köra det här loppet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.